Énekek könyve 7. fejezet

1. Oh mely szépek a te lépéseid a sarukban, &oh fejedelem leánya! &A te csípőd hajlásai olyanok, mint a kösöntyűk, &mesteri kezeknek míve.
2. A te köldököd, mint a kerekded csésze, &nem szűkölködik nedvesség nélkül; &a te hasad mint a gabonaasztag, &liliomokkal körül kerítve.
3. A te két emlőd, mint két őzike, &a vadkecskének kettős fiai.
4. A te nyakad, mint az elefánttetemből csinált torony; &a te szemeid, mint a Hesbonbeli halastók, a sok népű kapunál; &a te orrod hasonló a Libánus tornyához, &mely néz Damaskus felé.
5. A te fejed hasonló rajtad a Kármelhez, &és a te fejeden hajadnak fonatékja a biborhoz, &a király is megköttetnék fürteid által!
6. Mely igen szép vagy és mely kedves, &oh szerelem, a gyönyörűségek közt!
7. Ez a te termeted hasonló a pálmafához, &és a te emlőid a szőlőgerézdekhez.
8. Azt mondám: felhágok a pálmafára, &megfogom annak ágait: &és lesznek a te emlőid, mint a szőlőnek gerézdei, &és a te orrodnak illatja, mint az almának.
9. És a te ínyed, mint a legjobb bor, &melyet szerelmesem kedvére szürcsöl, &mely szóra nyitja az alvók ajkait.
10. Én az én szerelmesemé vagyok, &és engem kiván ő!
11. No, én szerelmesem, menjünk ki a mezőre, &háljunk a falukban.
12. Felkelvén menjünk a szőlőkbe, &lássuk meg, ha fakad-é a szőlő, &ha kinyílott-é virágja, &ha virágzanak-é a gránátalmafák: &ott közlöm az én szerelmimet veled.
13. A mandragórák illatoznak, &és a mi ajtónk előtt vannak minden drágalátos gyümölcsök, ók és újak, &melyeket oh én szerelmesem, néked megtartottam!

Ingyen Biblia idézet E-mailben

Add meg az e-mail címed:
- Elfogadom az oldal adatkezelési szabályzatát
- Ezt ne ixeld be

Ha szeretnél minden héten kapni egy személyre szóló idézetet a Szentírásból, add meg az email címed.

Bármikor leiratkozhatsz az idézetküldőről; az email címed harmadik félnek nem adjuk ki, és nem küldünk rá kéretlen leveleket.


Biblia olvasása online »